[website bouwen] [website maken] []
[]
[Bart Coenen heet u welkom]
[Bart Coenen zijn biografie]
[Bart Coenen media]
[Concerten, Pianoles en Mindfulness workshops in Arnhem e.o.]
[Bart Coenen zijn agenda]
[Bart Coenen zijn links op de site]
[Bart Coenen zijn contactgegevens]

Biografie

Bart Coenen (1980) kreeg vanaf zijn zevende jaar pianolessen van Gerard Franck en Irma Strijbosch te Venlo. De Havo opleiding combineerde hij met een vooropleiding aan het conservatorium van Maastricht. Daarna studeerde hij in Arnhem aan het ArtEZ-conservatorium waar hij de Bachelorfase onder de hoede van pianodocent Frank Peters in 2005 als uitvoerend musicus cum laude afsloot. Hierna volgde hij de Master of music opleiding aan de Messiaen Academie bij Frank van de Laar. Deze opleiding sloot hij in 2008 met succes af. In deze periode ontwikkelde hij zich ook verder in de kunst van het improviseren waarvoor hij van Galina Vracheva en Robert Jan Vermeulen lessen ontving. Hij volgde verder masterclasses bij o.a. Igor Roma, Muza Rubackyté, Galina Vracheva, Ronald Brautigam en Guus Janssen.

Bart trad al op jonge leeftijd als solist op met het VSO in de Maaspoort te Venlo. Later is hij meerdere keren op tournee geweest met het Nijmeegs Studentenorkest. Ook was hij vaak betrokken bij interdisciplinaire projecten, zoals dans- en theatervoorstellingen. Nu geeft Bart regelmatig kamermuziekconcerten met een vaste violist. Ook heeft hij onlangs samen met Anna Wiersum en Liesbeth Bos het "Gaudium Trio" opgericht.

Verder verzorgt hij samen met Guus Stoop workshops stressreductie m.b.v. ontspannings- en visualisatiesoefeningen begeleid door live geïmproviseerde muziek op de piano.  

  Bart Coenen Pianist